2018-09-11 10:57:24• hírek • Bede Emőke

Még mindig a Passat és a Golf a nyerő

Képünk illusztráció. Forrás: wikipedia.org
Képünk illusztráció. Forrás: wikipedia.org

A Vezetői Jogosítvány- és Gépjármű-nyilvántartó Hivatal minden hónap végén mérlegre teszi tevékenységét összegezve a beírt és a rendszerből törölt járművek számát.

Szatmár megyében összesen 864 személyautót jegyeztek be a nyár utolsó hónapjában, s az összesítés szerint továbbra is tartja magát a Volkswagen egyeduralma, ugyanis a közel 800 autóból 209 a német autógyártó cégóriáshoz tartozott. A legnépszerűbb modellek közé a Passat és a Golf tartozik, a két típusból összesen 150-et írtak be az augusztusi hónap során. Ezen autók átlagéletkora 10-15 év körül mozog, fiatalabbak, azaz 3-4 éves autók alig-alig bukkannak fel, a vadonatújak pedig épp oly ritkák, mint a fehér holló.
 

A Volkswagentől jóval lemaradva következik az Audi, melyből Szatmár megyében 100-at jegyeztek be az elmúlt hónapban. Ez a márka leginkább a 14-16 éves A4-es modellekkel hódít, de szép számmal érkeznek az újabb típusok is, pl. az 5-10 éves A6-os modellek és ennek altípusai. Népszerű még a Ford és a BMW is, ezek kb. 80-80 személyautóval gazdagították augusztusban a megye autóparkját. Az Opel, a Dacia és a Renault is tartja magát 35-40 darab autóval, a többi márka viszont 10-15-nél többel nem képviselteti magát. Sőt, akadnak olyanok is, amiből csak 1-1 darab érkezett, pl. Saab, Chevrolet, Jeep, Kia, Mini és Subaru.
 

Természetesen augusztusban is szép számmal húztak ki autókat a forgalomból, a Szatmár megyei Gépjármű-nyilvántartó Hivatal adatai szerint 104 ilyen autóról beszélhetünk. Ezek java része Dacia vagy Ford, melyeket még a kilencvenes években gyártottak, így az idő már igencsak elszállt felettük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: